4 Tulpen toegekend!

Bed & Breakfast Uitwijk in Koudekerkebeloond met 4 tulpen

7 september 2016

B&B Uitwijk in Koudekerke is deze week officieel ingedeeld in de klasse van vier tulpen. Dit is de één na hoogste kwaliteitsklasse van het Nederlandse classificatiesysteem voor bed & breakfasts. Bed en Breakfast Uitwijk ontving de vier tulpen na een bezoek van een mysteryguest van Stichting Bed & BreakfastNederland.

Bed en Breakfast Uitwijk is pas sinds 6 juli 2016 open, heeft in zeer korte tijd het op één na hoogste niveau behaalden dat is een hele prestatie. De eigenaren Peter Meijs en Mieke Reynen waren zelf aangenaam verrast door deze waardering en zijn trots dat zij nu geclassificeerd zijn met zo’n hoge waardering. We proberen het onze gasten zo goed mogelijk na de zin te maken en gaan uit wat wij zelf belangrijk vinden als we op vakantie zijn. We zijn erg blij met dit resultaat, laten zij weten.

Uit het rapport van de mysteryguest: “B&B Uitwijk is een prima B&B met zeer vriendelijke en attente gastvrouw en gastheer, we vonden het heel verrassend dat zij pas 6 weken geopend zijn. Het was alsof zij al veel meer ervaring hadden, zo ongedwongen en gemakkelijk werd de B&B gerund. Het ontbijt is met zorg bereid met o.a. fruit uit de tuin en eigen gebakken brood”

De ingrediënten voor het ontbijt zijn van regionale leveranciers en waar mogelijk biologisch.Bed en BreakfastUitwijk heeft verder aandacht voor het milieu, zij hebben zonnepanelen, zonneboiler, overal ledverlichting en met een warmtewisselaar zijn de kamers in de zomer lekker koel. De badlakens, dekbedden en beddengoed zijn fairtradevan biologische katoen en de bedden van natuurlijk materiaal en verantwoord hout. Bij alles is er nagedacht en is met respect voor mens en milieu gehandeld. Vanaf de start is B&B Uitwijk drukbezocht en krijgt goede reviews met een gemiddelde waardering van 9.3.

De Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie stelt minimum kwaliteitseisen aan deelnemende B&B's en geeft inzicht in de kwaliteitsverschillen. Deelnemende B&B’s worden gerangschikt in klassen van 1 t/m 5 tulpen. Het classificatiesysteem wordt uitgevoerd door Stichting Bed & Breakfast Nederland en de controle gebeurt door middel van mysteryguests. Alle geclassificeerde B&B’s zijn te vinden op www.bedandbreakfast.nl en www.bedandbreakfastclassificatie.nl.

"Een bed & breakfast met vier tulpen heeft een uitstekend kwaliteitsniveau. Het interieur van het bed & breakfast is luxe en aan het exterieur is veel zorg besteed. U mag een hoge kwaliteit verwachten met veel voorzieningen en een uitstekende service”, aldus Stichting Bed & Breakfast Nederland.